november-216832_960_720

Løft blikket!

Jeg husker godt når jeg begynte å øvelseskjøre for å få førerkort til bil. De første turene jeg hadde sammen med min far handlet om gass og clutch og rykk og hopp! Etterhvert som teknikken kom, og jeg tok fatt på landeveien, fikk jeg klar beskjed om å ikke være så veldig oppslukt av hvor retningsviseren satt, hvor girene var og hvilken pedal som var bremsen. Løft blikket! sa pappa gjerne. Se hvor du skal. Følg med på hva som skjer utenfor bilen, hva som kommer lenger framme.

«Løft blikket!» Det fikk også disiplene til Jesus høre av Jesus selv, en dag de var på gjennomreise i Samaria. Et område jøder ikke skulle være i, blant et folk (og en kvinne) jøder ikke skulle omgås. Disiplene lurte på hvorfor Jesus gjorde som han gjorde, men Han svarte dem: «Min mat er å gjøre det han vil, han som har sendt meg, og fullføre hansverk. Dere sier: Ennå er det fire måneder til innhøstingen. Men jeg sier dere: Løft blikket og se på markene! De står alt
hvite mot høst» (Joh 4,34-35).

Og kanskje må vi, sånn som disiplene, noen ganger løfte blikket opp fra hverdag, hjem, jobb og menighet, og på nytt få øye på hva som er vår himmelske Fars vilje med vårt liv og vår tjeneste. Og minne hverandre på at det er Han som har sendt oss, for å fullføre Hans verk. Hva vil han da komme til å vise deg? Hvor vil han sende oss som menighet?

Hvis vi til og med fester det løftede blikket «på ham som er troens opphavsmann og fullender, Jesus» (Hebr, 12,2), kan vi få den nåde og kraft vi trenger til liv og tjeneste. Og da får kanskje du og jeg være med og møte et menneske med Guds kjærlighet og godhet, som igjen fører til at enda flere får se og oppleve Jesus som frelser, venn og Herre.

Med ønske om en velsignet november!

– Gordon Valen