Desember 2016

christmas-card-566305_960_720

Har du tid?

Høytiden nærmer seg. Folk skal ha ferie, kose seg med god mat og kanskje treffe familie og venner som man ikke har sett på en stund. Adventstiden skal være, og er egentlig en vakker tid. Men dessverre for meg og kanskje noen av dere, kan den fort også bli en hektisk tid. Så hektisk at litt av gleden forsvinner… Det er så mye som må gjøres; det må vaskes, handles og bakes. Pulsen og stressnivået stiger, og jeg er redd for at det som burde være en koselig førjulstid bare blir kaotisk og travel. I butikkene og i reklamebladene fremstilles de vakreste julehjem. Vakkert pyntet med det nyeste innen juletrender, flott hjemmelaget julebakst og dyre fine julegaver (6000 kr. brukes det i snitt per nordmann, ble det sagt på radioen nylig). Det kan være lett å bli dradd inn i et prestasjonsnivå som overgår det en klarer og orker, så sitter en der og føler seg dårlig og mislykket. Kanskje du kjenner deg igjen i dette, – og om du gjør det: det er jo ikke slik vi ønsker juletiden skal være?

Det viktigste med denne tiden er vel at de rundt oss og vi har det godt? Fred, ro, ett kjærlig hjem, og at vi kan være tilstede i eget liv og for de rundt oss. At vi er ekte og ikke perfekte…

I jula feirer og minnes vi den største gaven som ble gitt oss alle, ett lys som ble tent i mørket. Jesusbarnet ble født og gav håp, et håp for alle mennesker! I Lukas 2,10 sier engelen til gjeterne på marken: Frykt ikke! For se, jeg forkynner dere en stor glede – en glede for alt folket!

Så la oss også være lys i mørket for hverandre. Gi et smil, og en takk til den vi møter. Gi litt glede og vennlighet. Vår varme og godhet kan bety så mye, mye mer en vi kan forstå. Gi av ditt hjerte – spesielt nå i jula! Noen ganger er det de minste tingene som tar STØRST plass i hjertet. Julen handler ikke om gaver og papir – men om kjærligheten vi får og gir. Vær så god!

Ønsker deg en god og fredelig jul!

Hilsen Ingrid Hofstad