Påskemusikalen «Lys lys levende»

Haugesund Misjonskirke setter opp påskemusikalen «Lys lys levende» lørdag 6. og søndag 7.april. Musikalen blir satt opp for andre år på rad. Her vil både barn, ungdom og voksne fra Nordre- og Haugesund Misjonskirke formidle påskens budskap gjennom sang, fortelling, dans og drama.

Mange reiser bort i påsken, så påskebudskapet har ikke alltid nådd like bredt ut som julebudskapet. Musikalen blir satt opp helgen før palmehelgen, slik at man kan få med seg fortellingen inn i høytiden.

Noen kan oppleve påskens budskap som litt brutalt, men i musikalen «lys lys levende» er dette løst ved at korsfestelsen og Jesus ikke vises direkte. Man får høre om «gartneren», en tenkt slektning av Jesus, og det er gjennom fortellingen hans og barna i familien, man får høre fortellingen. Dermed vises ikke det dramatiske alvoret, men man får det gjenfortalt og sunget. Musikalen passer dermed for hele familien.

Musikalen ble først satt opp i Kristiansand Frikirke og er skrevet av Jon Kleveland, Tore Thomassen, Jan Gossner og Randulf Roaldsnes.